fbpx

Zašto se debljamo?

Metabolizam organizma i njegova brzina bitan je faktor u procesu debljanja i mršavljenja.

Mnogi vitki ljudi imaju dobar i brz metabolizam pa iz tog razloga znaju sačuvati svoju figuru, iako pojedu puno više od vas. Ljudima sa sporijim metabolizmom to je puno teže. No njihova borba ipak nije sasvim izgubljena, jer se i spor metabolizam može „pokrenuti“ uz pomoć određenog sistema ishrane*.

*Napomena: Prikazani rezultati su individualni i razlikuju se od osobe do osobe. Proizvođač ne garantira iste rezultate.

Nemojte podcijeniti brzinu svog metabolizma jer njegov se učinak s godinama smanjuje – svakih deset godina otprilike za pet do deset posto.

Često se susrećemo s pitanjem: „Pa ne jedem više nego prije, ali se ipak debljam. Zašto?“ Ako nismo svjesni da s godinama metabolizam postaje sporiji i dalje unosimo istu količinu hrane kao kad smo bili mlađi, to će se automatski odraziti na težini i udebljat ćemo se više no što smo uopće željeli. Ne možemo zanemariti formulu između unosa energije i trošenja organizma. Ako se ne želimo udebljati, moramo konzumirati samo toliko hrane koliko organizam potroši za svoje funkcioniranje, jer preostalu količinu neiskorištene hrane „skladišti“  u svoje masne zalihe. Učinkovito oružje protiv pretilosti s godinama je prisiliti se na smanjenje unosa hrane, kao i promjena ishrane u korist vrijednih niskoenergetskih namirnica.

Ako već iz bilo kojih razloga nismo pripazili na svoju težinu i kazaljka na vagi pokazuje zabrinjavajuće veliki broj kilograma, često se odlučujemo za intervenciju. Bilo da odlučite iscrpljivati svoj organizam niskokaloričnim dijetama, kemijskim putem ili slijediti pomodne trendove u mršavljenju, sami ćete se uvjeriti kakav učinak, ako ga uopće i bude, imaju razne metode mršavljenja koje se proveli na svoju ruku.

Više ne znate kako se riješiti neželjenog viška kilograma?

Predlažemo besplatno neobvezujuće telefonsko savjetovanje s našom VITADU® prehrambenom savjetnicom ili još bolje, odmah zakažite besplatnu osobnu konzultaciju. Izračunat ćemo kompletne parametre Vašeg organizma, prehrambene navike, uzet ćemo u obzir eventualne zdravstvene tegobe, izradit ćemo Vam dijetalni proteinski program baš po vašoj mjeri i objasnit ćemo Vam detaljno način pomoću kojeg možete postići Vaš željeni konfekcijski broj i poboljšati svoju kondiciju i zdravstveno stanje.

Uvijek možete računati na našu podršku. Pratit ćemo vaš napredak tijekom cijelog VITADU programa mršavljenja na besplatnim redovnim konzultacijama, motivirat ćemo vas i podržavati u svakom trenutku tijekom dijetalnog programa, no i nakon završetka.

Smanjenje težine

Za neke je ljude postala cjeloživotna misija, no smršaviti brzo i zdravo jednostavnije je no što mislite. Kroz cijeli program smanjenja Vaše težine vodit će Vas stručni VITADU® prehrambeni savjetnik koji će Vam, osim dragocjenih savjeta u vezi s ishranom, pružiti i motivaciju i podršku.

Podršku ili motivaciju potražite i na ovoj web stranici. Pripremili smo Vam razne članke o zdravoj prehrani, s naglaskom na uravnoteženu ishranu, zanimljive recepte koji Vam mogu biti inspiracija da održite svoju novostečenu vitku liniju,  kao i različite vježbe za ravan trbuh ili čvršću stražnjicu. Nemojte zaboraviti da smo tu za Vas i naš je cilj učiniti vas zdravima i sretnima. VITADU® dijetalni program, odnedavno prisutan i u Hrvatskoj, do sada je pomogao mnogim ljudima u Slovačkoj, Mađarskoj i Češkoj – pa zašto ne bi i Vama!

Midas